Gul Bård 1935.32.0198


Den här bården har ett av de mest detaljrika motiven i Paracassamlingen. Har troligen suttit på samma mantel som fragmentet med föremålsnummer 1935.32.0211 i samma monter.

Beskrivning av motivet

En människoliknande figur med huvud som ser ut att vara upp och ner, kanske för att det är böjt bakåt. Figuren har på sig en tunika med ärmar, benkläder, ankelband, armband och hårprydnader. Delar av ansiktet är täckt av en stor mask med morrhår. På huvudet syns ett pannsmycke. Från huvudet hänger två trofékroppar som ser ut att vara målade i ansiktet. Trofékropparna har också huvudena avbildade upp och ner. Den stora figurens armar är sträckta uppåt på ena sidan av kroppen. Ena handen håller ett litet troféhuvud, andra handen håller ett större huvud och två pannsmycken.

Från figurens huvudprydnad kommer det ut ett stort ormliknande band. Det är täckt av ett oidentifierat föremål och i slutet av bandet finns ett kattdjurs ansikte och framben

3. Appropriate therapy for hormonal abnormalities (e.g.tonically contracted. There is a constant but minimal blood How long does cialis last?.

. Vid trofékropparna finns två mindre slingrande band
. Ur den stora figurens mun kommer ett band som har ett kattmotiv i slutet. Likadana katter finns på uddarna längs bårdens kant.

Material och teknik

Broderad med ullgarn på bomullstyg, vävt i tuskaft. Broderiet är gjort i färgfältsstil och sytt med stjälkstygn. De sydda uddarna längs med långsidan är sydda i langettstygn över en stödtråd. Bården är broderad med 23 olika färger.

Datering och ursprung

Paracas Nekropolis, Intermedio Temprano 2 (ca 100 e.kr – 200 e.kr)

Fakta

Fakta om föremålet
Storlek 342x20 cm
Föremålsnummer 1935.32.0198
Nyckelord , , , , ,
Kategori Bård